Meditatie

” Mediteer en ontdek een draagbaar paradijs in je eigen hart ” (PY)

Meditatie is een oorspronkelijk uit het Oosten afkomstige techniek voor persoonlijke groei die al duizenden jaren over de hele wereld wordt toegepast met steeds opnieuw vergelijkbare resultaten. Er is geen aspect van het leven dat niet kan worden verbeterd door meditatie, of het nu gaat om zaken, relaties of gezondheid.

Meditatie leert je in het hier en nu en in balans te zijn, om te gaan met stress en dieper te ontspannen. Het zorgt voor een heldere geest, vitaliseert het lichaam, verhoogt de creativiteit, en verbetert de immuniteit. Ook het vermogen om met meer mildheid en compassie naar jezelf en de ander te kijken kan toenemen. Het hoogste doel is uiteindelijk contact te maken met onze eigen Bron, onze kern, met wie we in werkelijkheid zijn.

In de aangeboden meditatiecursussen leert u op een eenvoudige manier mediteren met toegankelijke voorbereidings-en concentratietechnieken volgens de teachings uit het boek “Autobiografie van een Yogi.”

Te volgen cursussen:

Kennismakingsworkshop meditatie
Leer in een workshop van 1,5-2 uur de eerste beginselen van meditatie, zoals ademhalings-, energie-, en concentratieoefeningen. Deze brengen de geest en emoties tot rust en verhogen de vitaliteit. Ideaal bij stress en burnoutklachten.

Een vervolg op de kennismakingsworkshop is de Basiscursus, waarin een uitbreiding en verdieping plaatsvindt van alle technieken.

Basiscursus ”Lessen in meditatie Leef met meer kalmte en rust.
In deze tweedaagse cursus leert u stap voor stap mediteren, wat de filosofie achter de technieken is, en wat de voorwaarden zijn voor meditatie . De volgende technieken komen aan bod:
-Energieoefeningen om het lichaam te ontspannen en van nieuwe energie te voorzien
-Ademhalingsoefeningen die emoties tot rust brengen
-Een concentratietechniek die de geest kalmeert
-Meditatietechnieken

Verder komen de diverse bewustzijnslagen en de zielskwaliteiten aan bod. Deze cursus is geschikt voor iedereen die wil leren mediteren en is tevens een opstap naar verdere Kriya Yoga technieken.

Een vervolg op de Basiscursus is de inzichtgevende Filosofiecursus waarin diep op de theorie van de Raja Yoga ingegaan wordt.

Filosofiecursus over de essentie van “Raja Yoga” 
Leer in 4 lesdagen wat Raja Yoga, waar de Kriya Yoga onderdeel van is, een weg naar hoger bewustzijn nou precies inhoudt. Maak o.a. kennis met de leringen van Sanatan Dharma, de eeuwige wet van waarheid, met de aanbevelingen die de Indiase filosoof en geleerde Patanjali gaf om het contact met de ziel te verdiepen en met karma en re├»ncarnatie. Ook komen wegen naar Zelfverwerkelijking aan bod, alsmede energie en magnetisme, affirmaties en ervaren we dat er drie bewustzijnslagen bestaan.

les 1 De leer van Patanjali, over de weg van zelfontplooing
les 2 De 4 wegen naar zelfverwerkelijking, de drie bewustzijnslagen
les 3 Sanatan Dharma, de wet van eeuwige waarheid, ego en ziel
les 4 Karma en reïncarnatie, anatomie v/d yoga, energie en magnetisme

Na de Basiscursus en de Filosofiecursus kunt u zich nog verder verdiepen in meditatie technieken.

Wilt u eerst nog wat meer informatie, vraag dan een gratis brochure aan via: ellenvanvulpen1@gmail.com

Ook bied ik meditatieworkshops voor ouder en kind aan, zie agenda.


Reacties van deelnemers op de Basiscursus:

”Deze cursus heeft me geholpen om met meer vreugde in het leven te staan.”

”Ik heb veel meer gekregen dan ik verwacht had.”

”Het heeft me geholpen om met een kalmer gevoel door de wateren van een veranderende wereld te kunnen navigeren.”